עורך דין לענייני משפחה באשדוד
עורך דין לדיני משפחה הוא מומחה הלוקח על עצמו את הפתרון המשפטי של סכסוכים שנוצרו בתוך המשפחה בין בני זוג, הורים וילדים. מכלול תפקידיו של עורך דין לענייני משפחה באשדוד שבדרום, כמו בכל שאר חלקי הארץ, כולל הכנת מסמכים שונים הקשורים לחיים המשותפים של בני הזוג, כמו עריכת הסכם נישואין, הסכם על גידול ילדים משותפים, הסכם גירושין, הסכם חלוקת רכוש במקרה של פירוק משפחה , ייפוי כוח מתמשך, צוואות ועוד.
מהי חשיבותו של עורך דין לענייני משפחה באשדוד?
בני זוג שחיים יחד צוברים נכסים, רכוש משותף ופעמים רבות מגדלים ילדים משותפים, כאשר מגיע הרגע לפרק את הזוגיות, לא פעם בני הזוג מתקשים לבצע חלוקה שוויונית ולהגיע להסכמות בנושאים מהותיים הקשורים להמשך חייהם. חשוב שמצבים כאלו יהיו מלווים על ידי עורך דין לענייני משפחה באשדוד, או בכל מקום אחר ברחבי הארץ בו נמצאים בני הזוג. עורך הדין יערוך את המסמכים הנדרשים וייצג את האינטרסים של בני הזוג בבית המשפט. תיקי גירושין יכולים להימשך מספר רב של חודשים או אפילו שנים, עם זאת, עורך דין לדיני משפחה יכול לזרז את התהליך. כך למשל, הוא יוכל לשכנע את בני הזוג לחתום על הסכם גירושים, הכולל סעיפים בנושאי רכוש, גידול, ומגורים של ילדים. לרוב, עזרתו המקצועית של עורך דין לענייני משפחה עוזרת למנוע את הסלמת היחסים בין בני הזוג הפרודים.
באילו סכסוכים מטפל עורך הדין באשדוד?
עורך דין לענייני משפחה באשדוד, כמו בשאר הארץ, מציע שירותים בנושאים של תהליכי גירושין, מזונות ילדים, קביעה או ערעור על אבהות, קביעה כיצד תתקיים התקשורת עם הילד לאחר הגירושין, ביטול הגבלות בעניין זה, קביעת מקום מגורי הילדים, וגם שלילת זכויות הורים. כל היבטי החקיקה בנושאים אלה נקבעים בחוק, אבל המסגרת המשפטית מציינת מאפיינים מסוימים, מגבלות והבהרות. כל מצב חייב להיבחן באופן פרטני, תוך התחשבות בכל הדקויות. מפאת סיבות אלו, עורך דין לענייני משפחה הוא נחוץ. לכן, אם אתם זקוקים לייעוץ מקצועי באחד הנושאים הללו צרו קשר עם משרד עורכי הדין והגישור שבראשו עומדת עורכת הדין סתיו כהן, בעלת ניסיון רב בדיני משפחה.
ליצירת קשר
השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר
עוד בנושא
עורך דין לענייני משפחה בדרום
קרא עוד
עורך דין לענייני משפחה בקרית גת
קרא עוד
עורך דין גירושין אשקלון
קרא עוד
שאלות ותשובות
חשוב להבין כי הסכם גירושין שנחתם בהסכמה ואושר על ידי בית משפט או בית דין הוא פסק דין . ההסכם מכיל בתוכו הסכמות ופשרות בין בני הזוג על רכוש, מזונות, משמורת ילדים וחלוקת זמני שהות.
אם לאחר פרק זמן מסוים אחד הצדדים מעוניין בשינוי אחד או יותר מתנאי ההסכם , הרי שנדרשת הסכמת הצד השני ואז מה שצריך לעשות הוא לנסח את השינויים ולהביא שוב לאישור בית המשפט או בית הדין שאישר את ההסכם המקורי.
בהעדר הסכמה לא יהיה מנוס מפניה לערכאה הרלוונטית אולם עליכם לדעת כי בתי המשפט ככלל לא ימהרו לשנות או לבטל הסכם גירושין מתוקף היותו חוזה שנחתם בין הצדדים מתוך הסכמה ורצון חופשי.
כאשר אנו מדברים על שינוי הסכם גירושין, קיים הבדל בין סעיפים הנוגעים לטובת הקטינים כגון מזונות ילדים או חלוקת זמני השהות, לבין סעיפים אחרים כגון חלוקת הרכוש. במקרה הראשון, בכל הקשור לטובת הילדים, ההסכם אינו אבסולוטי. כלומר, ניתן לפתוח אותו מחדש, על מנת לדאוג לרווחת הקטינים, אולם בנושא רכוש בקשה לשינוי ההסכם תתקבל רק לעיתים רחוקות מאוד על מנת לכבד את ההסכמה החוזית שהושגה בין בני הזוג.
בכל מקרה על הצד המבקש את פתיחת ההסכם, להוכיח שינוי נסיבות מהותי, שלא היה ידוע בעת עריכת ההסכם וביטול הסכם גירושים דורש הוכחות מוצקות לפגמים מהותיים בכריתת החוזה בין שני הצדדים או לחילופין שינוי נסיבות מאוד משמעותי אשר מצדיק את הביטול.
כאשר קימות מחלוקות בין הצדדים בעניינים השונים : אחזקת ילדים, מזונות, רכוש וכד', גישור גירושין יסייע לבני הזוג להגיע לעמק השווה ולחתום על הסכם גירושין בהסכמה. כך יוכלו לסיים את ההליך תוך זמן קצר וללא עלויות כספיות גבוהות.
כדאי שהמגשר יהיה גם עו"ד מפני הוא למעשה "מתרגם" את הסכמות הצדדים לשפה משפטית ומונע סכסוכים ומחלוקות בעתיד.
בהחלט, במקרה שבו לבני הזוג אין מחלוקות משמעותיות ביניהם בנושאי הגירושין, הם יכולים לפנות אל עו"ד אחד ביחד אשר יערוך להם הסכם גירושין בהסכמה, דבר זה גם חסכוני יותר.
ישנם ארבעה פרמטרים מרכזיים בבחירת עורך דין גירושין –
- מקצועיות ומומחיות משפטית בהליכי גירושין.
- זמינות ואנושיות הנחוצים לטיפול בנושא כל כך מורכב ורגיש.
- שכר טרחה הוגן
- וכמובן כימיה אישית בינך לבין עורך הדין.
זה אפשרי אך בהחלט לא מומלץ. גם במקרים שאין בין בני הזוג מחלוקות רבות בענייני הגירושין, חשוב מאוד לערוך הסכם גירושין מקיף ומסודר, באמצעות עורך דין, אשר יבטיח את זכויות הצדדים וימנע אפשרות של סכסוך בעתיד.
זה כינוי ל"תחרות" בין בית הדין הרבני מול בית משפט לענייני משפחה:
כאשר לשתי הערכאות יש סמכות לדון בנושא יש חשיבות למי מהן אנו פונים , כאשר חשוב להדגיש כי הגירושים עצמם יידונו רק בבית הדין הדתי . במצב של סמכות מקבילה קיימת השפעה על הליך הגירושין בין יהודים בכך שברגע שאחד מבני הזוג מחליט להתגרש, עליו להחליט על אסטרטגיה נכונה ומהר, היכן עדיף שיתנהל הליך הגירושין. אם ברצונו שההליך יתנהל בבית הדין הרבני, עליו לכרוך את ענייני המשמורת, חלוקת הרכוש והמזונות בתביעת הגירושים שמוגשת לבית הדין, אך אם בן/בת הזוג הקדים אותו והגיש/ה את התביעות למשמורת/ מזונות אישה/ מזונות ילדים/ חלוקת רכוש, לבית משפט לענייני משפחה, סוגיות אלו ידונו בבית המשפט אליו הוגשו.
לפעמים תביעות זהות בערכאות שונות יובילו לתוצאה שונה לחלוטין, לכן היוועצו עם עו"ד לפני שאתם נוקטים צעד כלשהו .
בשל מרוץ הסמכויות, הצד אשר פותח ראשון בהליך משפטי, זוכה במקרים רבים ליתרון טקטי. על כן, כדאי לפנות לייעוץ משפטי מוקדם ככל האפשר על מנת לשמור על הזכויות בהליך הגירושין.
מומלץ לדבר עם עורך דין לפני שאתם מתחילים לדבר עם הצד השני על גירושים. עורך דין גירושין מנוסה יכול להסביר את האפשרויות שלך ולספק ייעוץ משפטי מותאם אישית על סמך הנסיבות המשפחתיות והכלכליות הייחודיות שלך. עורך הדין יסביר לך למה לצפות בכל הנוגע לתזמון ולתוצאות פוטנציאליות ולספק טיפים ואסטרטגיות שיסייעו להבטיח שהתהליך יעבור בצורה חלקה ומהירה ככל האפשר.
חלק מן הזוגות בארץ הם בני דתות שונות: יהודייה שנישאה לנוצרי, מוסלמי הנשוי ליהודייה וכד'. כאשר זוג מעורב מבקש להתגרש, הם לא יוכלו לפנות לבתי הדין הדתיים וההליך המשפטי הרלוונטי עבורם הוא בקשה להתרת נישואין בבית המשפט לענייני משפחה.
קיימים מספר מצבים:
- א. אם הצדדים ערכו הסכם ממון, הרי שהסכם זה קובע את חלוקת הנכסים בעת גירושין וכך למעשה חסכו מחלוקות רבות וזו הסיבה לכך שעריכת הסכם ממון היא צעד חשוב ומומלץ לכל זוג, על מנת למנוע סכסוך כלכלי בין בני הזוג. ב
- ב. כאשר אין הסכם ממון יבוצע איזון משאבים בין הצדדים, כלומר, חלוקה שווה של כל הרכוש המשותף. ככלל, מדובר בנכסים אשר נצברו לאחר הנישואין בלבד, אבל לעיתים תיתכן מורכבות, מדוע? בשל חזקת השיתוף הקובעת כי גם נכסים שנרכשו (או התקבלו במתנה או בירושה) לפני הנישואין, יכולים להיחשב כרכוש משותף ולהיכלל בחלוקה.
לכן חשוב להיוועץ בעו"ד בנושא זה כדי להבין את המצב הרכושי שלכם ולהגן על זכויותיכם בנכסים/ זכויות סוציאליות/ תוכניות חסכון/ הלוואות ועוד.
העלות של הליכי תיק גירושין תלויה בנסיבות העניין ומשתנה בהתאם , ניהול הליך שכולל תביעות רבות – גירושין, משמורת, מזונות, רכוש ועוד, היא האופציה היקרה ביותר בעוד שבני הזוג שיפנו לעורך דין משותף, יוכלו לחסוך בעלויות שכר הטרחה. כמו כן, זוגות הפונים להליך של גישור גירושין ישלמו הרבה פחות עבור ישיבות הגישור, בהשוואה לבני זוג אשר ינהלו את ההליך בבית המשפט.
ראשית, כדאי לשקול פנייה לייעוץ זוגי על מנת לבדוק אפשרות לשיקום היחסים. אם זה לא רלוונטי עבור בני הזוג, מומלץ לבחור בדרך של גירושין בהסכמה: גיבוש הסכמות בין בני הזוג בענייני הגירושין, ללא מאבק משפטי ארוך ויקר.
ראשית, כדאי לקבל ייעוץ כבר ברגע שעולה מחשבה ממשית להתגרש. זאת על מנת לקבל את כל המידע הרלוונטי ועמו, החלטה מושכלת מה נכון לנו לעשות. נדגיש, כי אם אין המדובר בגירושין ידידותיים הנעשים בהסכמה כנה של בני הזוג, חשוב לפנות לעורך דין באופן דיסקרטי ולא לשתף את הצד השני.
מצב נוסף שבו כדאי לקבל ייעוץ משפטי ראשוני, היא כאשר אתם רואים שינוי מדאיג בהתנהגותו של הצד השני, לדוגמא אם הוא נהיה לפתע מאוד חשאי ושומר על פרטיותו, נעלם מן הבית לשעות רבות, שינוי בהתנהלותו הכלכלית וכדומה.
כל אלו צריכים להדליק נורה כי ייתכן ובן או בת הזוג נערכים לגירושין והחלו בפעולות אשר יכולות לפגוע בזכויותיך. לכן, גם במצב זה חשוב מאוד לקבוע פגישת ייעוץ עם עורך דין המתמחה בהליכי גירושין, שעורך הדין יסביר לך את זכויותיך וידריך אותך כיצד לנהוג באותה סיטואציה.
בחירת עורך דין לענייני משפחה יכולה להיות משימה לא פשוטה, אך זוהי החלטה חשובה שיכולה להשפיע משמעותית על תוצאות התיק שלכם.
להלן כמה צעדים שתוכל לנקוט כדי לעזור לך לבחור את עורך הדין המתאים עבורך:
- התחשב בצרכים שלך: שקול איזה סוג של שירותים משפטיים אתה צריך ומה המטרות שלך עבור המקרה שלך. זה יעזור לך לצמצם את החיפוש לעורכי דין שמתמחים בסוג התיק שיש לך.
- חקרו עורכי דין פוטנציאליים: חפשו עורכי דין לענייני משפחה באזורכם ובדקו את הכישורים והניסיון שלהם. אתה יכול לחפש את האישורים שלהם באתרים שלהם או במדריכים משפטיים. אתה יכול גם לבקש הפניות מחברים ובני משפחה, או מלשכת עורכי הדין המקומית שלך.
- קבע מועד ייעוץ: לאחר שזיהית עורכי דין פוטנציאליים, קבע עימם ייעוץ כדי לדון במקרה שלך ולקבוע אם הם מתאימים לך. רוב עורכי הדין מציעים ייעוץ ראשוני חינם.
- שאל שאלות: במהלך הייעוץ, שאל את עורך הדין על ניסיונו בטיפול בתיקים דומים לשלך, גישתו לפתרון סכסוכים, זמינותם וסגנון התקשורת שלהם, ושכר הטרחה ונוהלי החיוב שלהם.
על ידי נקיטת צעדים אלה, תוכל למצוא עורך דין לענייני משפחה בעל ידע, ניסיון, המתאים לצרכים שלך.
בבואך לחפש עורך דין פוטנציאלי, קבע פגישת ייעוץ כדי לדון במקרה שלך ולשאול כל שאלה שיש לך. במהלך הייעוץ תוכלו גם לקבל תחושה של סגנון התקשורת של עורך הדין והאם אתם מרגישים בנוח לעבוד איתו. חשוב לציין שעורכי דין גירושין עלולים להיות יקרים, ולכן מומלץ לשאול על שכר הטרחה ונוהלי החיוב שלהם מראש. עורכי דין מסוימים עשויים לגבות תשלום קבוע עבור השירותים שלהם, בעוד שאחרים עשויים לגבות תעריף שעתי.
בנוסף, עורכי דין מסוימים עשויים לדרוש שכר טרחה מראש, שהוא פיקדון כדי להבטיח את השירותים שלהם. זכרו כי עורך דין גירושין נמצא שם כדי לעזור לכם לעבור תקופה קשה, עורכת דין מתאימה יכולה להוות גורם מכריע בתוצאות התיק ובניהולו.